Телешка пача
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг обезкостено говеждо месо, от пищяла
1 костен мозък - нарязан на парчета
1 телешки джолан, с костта - нарязан на парчета
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. бахар
3 дафинови листа
1. Нарежете месото на парчета от по 5 см.
2. Сложете месото и костите в тежка алуминиева тенджера или и покрийте с вода (около 4 чаши).
3. Добавете сол, черен пипер, бахар и дафинов лист.
4. Оставете водата да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри, покрито, докато месото омекне, което ще отнеме най-малко три часа.
5. Махнете костите и дафиновите листа и ги изхвърлете.
6. Извадете месото от съда и го нарежете на малки парченца.
7. Сложете месото и бульона в голяма купа.
8. Отстранете мазнината, плувала на повърхността.
9. Оставете купата в хладилника за около час, докато съдържанието леко се стегне. Може да налеете и в индивидуални купички преди да сложите в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ