Такос черупки от паста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,2 кг телешка кайма
85 г крема сирене с див лук
1 ч.л. сол
1 ч.л. чили на прах
18 големи черупки паста мидички
2 с.л. масло, разтопено
1 ч тако сос
1 ч настърган Чедър
1 ч сирене, натрошено
1 1/2 ч тортила чипс, натрошен
1 ч заквасена сметана
3 стръка зелен лук, нарязан
Листа маруля (по желание)
Сварете, изплакнете и отцедете пастата. Нарежете сиренето на кубчета. Запържете каймата в голям тиган на умерен огън, докато покафенее, като се разбърква, за да се натроши и отцедете мазнините. Намалете огъня до слаб. Добавете крема сиренето, солта и чилито на прах; оставете да къкри 5 минути. Намажете пастата с масло и напълнете със сместа с кайма. Подредете пълнените мидички от паста в тавичка за печене. Полейте с тако сос всяка от тях. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 15 минути. Махнете фолиото, покрийте с чедър, сирене и чипс. Пече се още 15 минути или докато забълбука. Покрийте със заквасена сметана и лук. Украсете с маруля.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ