Сухо телешко къри
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч от течност от тамаринд
2 с.л. олио
900 г телешко филе
1 средно голяма глава лук, нарязан
4 скилидки чесън, счукан
1 с.л. пресен джинджифил, нарязан фино
1 с.л. кориандър, смлян
1 малка пръчка канела
1 ч.л. кимион, смлян
1 ч.л. чили паста
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч.л. карамфил, смлян
1/2 ч.л. паста от аншоа
2 1/2 ч кокосово мляко
Сварен ориз
В купа, смесете 1/3 чаша гореща вода и 2 1/2 супени лъжици тамаринд. Оставете да престои 30 минути. Отстранете семената. Подгответе течност от тамаринда с помощта на 1/2 чаша гореща вода и 1/4 чаша от кашата. Заделете. Загрейте олиото в уок или 5-литрова тенджера над средно-висока температура: добавете месото, по няколко парчета наведнъж, и гответе, докато покафенее от всички страни. Извадете с решетъчна лъжица, когато лукът омекне. Добавете кориандъра, канелата, кимиона, чили пастата, черния пипер, карамфила и пастата от аншоа. Запържете до смесване, като разбърквате. Върнете месото в съда и разбъркайте, докато се покрие със сместа от подправки. Добавете течността от тамаринд и кокосовото мляко. Оставете да заври след това покрийте, намалете огъня до средно-слаб и оставете да къкри като периодично се разбърква, докато месото е много крехко, а сосът е много гъст и почти сух - 1 1/2 до 2 часа. Сваля се от огъня; изхвърлете пръчката канела и мазнината от соса. Поднесете с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ