Регистрация

Супа топчета с пилешко

Автор:
irina
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
618
Оцени рецептата

10 ч пилешки бульон

За пилешките кюфтенца:

450 г нетлъсто пилешко месо, смляно на кайма

2 филийки пълнозърнест пшеничен хляб, натрошен

3 с.л. настърган пармезан

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 яйце, леко разбито

1 ч.л. прясно счукан чесън

1 ч.л. лимонова кора - настъргана

1/4 ч.л. индийско орехче, настъргано

Сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

Прясно настърган пармезан

Прясно нарязан магданоз

 

1. В купа смесете съставките за пилешките кюфтенца с ръце  докато са добре комбинирани. Оформете на топки с размерите на орех.

2. Оставете бульона да завари, внимателно пуснете топките, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 6-7 минути или докато поомекнат леко.

3. Сервирайте супата гореща, лека поръсена с пармезан и прясно нарязан магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта