Регистрация

Супа с царевица и омар

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
526
Оцени рецептата

1 омар, около 680 г

2 средно големи картофа

1 средно голяма глава лук

2 ч замразена царевица

1 л течна сметана

4 с.л. масло

1/8 ч.л. лют пипер

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян черен пипер

 

Сложете 4 литра вода да ври в тенджера. Добавете омара; покрийте и варете 10 мин. Извадете и запазете черупките и трупа за бульон. Нарежете месото на парчета от по 5 см. Обелете и нарежете картофите на кубчета от по 1 см. Наситнете лука. Отцедете размразената царевица. Сложете запазени черупки на омара и трупа в голяма тенджера със сметаната. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 4 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. Разтопете маслото в тенджера. Добавете картофите, лука и царевицата и задушете над средно-слаб огън, докато лукът стане полупрозрачен, около 5 минути. Прецедете сметаната от омара върху зеленчуците, оставете да заври на слаб огън и след това оставете да къкри бавно, докато картофите омекнат, 6 до 8 минути. При разбъркване се добавят месото от омар, лютият червен пипер, солта и черният пипер. Варете, докато месото се сгорещи - около 5 мин. Изсипете в топли купички и поднесете с царевичен чипс.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта