Супа с тортия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 царевични тортили
1/4 ч зехтин
1/4 ч вода
1 домат, нарязан на 4 парчета
1 глава лук, нарязана на четвъртини
1 скилидка чесън
300 мл пилешки бульон 10 3/4
150 мл вода
1/4 ч.л. смлян кориандър
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
Стръкчета мента (по желание)
Настърган чедър
Нарежете тортилите на парчета от по 0,5 см. Сгорещете олиото в дълбока тенджера. Изпържете 1/4 от лентите тортия на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато станат хрупкави и кафяви, около 3 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Поставете 1/4 чаша вода, доматите, лука и чесъна в блендера. Покрийте и разбийте до гладкост. Загрейте доматената смес, пилешкия бульон, 150 мл вода, кориандъра, солта, черния пипер и ментата до кипене в 3-литрова тенджера. Гответе непокрито в продължение на 3 мин. Поръсете всяка порция със сирене и запържена тортия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ