Регистрация

Супа с препечени бадеми

Автор:
yordanka
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
569
Оцени рецептата

2 л пилешки или зеленчуков бульон

1/3 ч дългозърнест ориз

1/2 ч бланширани бадеми

1 с.л. масло

1 голяма глава лук, нарязан

1 с.л. фино нарязан чесън

1/4 ч сухо шери

2 с.л. бадемова паста

Настърганата кора на 1 портокал

1 ч евапорирано мляко

Сол и бял пипер

1 1/4 ч цели препечени бадеми

Настъргана портокалова кора

 

1. Намажете голяма тенджера с мазнина. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня до средно-слаб и добавете ориза и бадемите. Покрийте и варете на бавен огън за 30 мин.

2. Междувременно, намажете тиган с мазнина и разтопете маслото на умерен огън. Добавете лука и задушете, докато не започне да омеква, за около 3 1/2 минути. Намалете леко огъня и добавете чесъна. Продължете готвенето, като се разбърква непрекъснато, за да омекне чесънът за около 20 секунди. Добавете шерито, след това натрошете бадемовата паста малко по малко. Свалете тигана от огъня и разбийте енергично сместа до гладкост.

3. Намалете огъня до много слаб. Добавете сместа с лука, портокаловата кора и млякото. Гответе още 10 мин.

4. Пюрирайте супата и я прецедете. Поръсете със сол и пипер на вкус.

5. Поднася се горещо. Украсете с препечени бадеми и малко портокалова кора.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта