Регистрация

Супа с праз и портвайн

Автор:
gabi
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
832
Оцени рецептата

1 ч ситно нарязан праз - бялата и бледо зелената част

1 голям скилидка чесън, счукан

1/2 ч фино нарязана целина

1/2 ч нарязани моркови

1 дафинов лист

1/2 ч.л. сушена мащерка, натрошена

2 с.л. несолено масло

2 картофа

3 ч пилешки бульон

1 ч течна сметана

170 г синьо сирене, натрошено

3 с.л. портвайн

Наситнен див лук за гарнитура

 

В голяма тенджера, задушете праза, чесъна, целината и морковите с дафиновия лист и мащерката в масло на умерен огън, като се разбърква в продължение на 5 минути или докато зеленчуците омекнат. Добавете картофите, обелени и нарязани на тънки филийки и бульона и оставете да къкри, покрито, в продължение на 15 минути или докато картофите омекнат напълно.. Изхвърлете дафиновия лист и в блендер, пасирайте супата на партиди. Прехвърлете пюрето в почистената тенджера и добавете сметаната. Загрейте супата на слаб огън, разбийте със синьото сирене, докато сиренето се разтопи и супата е гладка и след това добавете портвайна, сол и черен пипер на вкус. Сервирайте супата гарнирана с див лук.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта