Регистрация

Супа с морски дарове и сушени гъби

Автор:
gabi
|
Дата:
04 Jan
|
Видяна:
778
Оцени рецептата

30 г сушени гъби

Вряща вода

170 г рачешко месо, прясно или замразено и размразено

115 г замразени морски миди

1/2 ч отцедени цели или нарязани на парчета бамбукови кълнове

8 стръка зелен лук

1 ч растително масло

1 яйце, леко разбито

6 ч пилешки бульон

1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил

3 с.л. царевично нишесте

6 с.л. вода

1 1/2 с.л. оризово вино (или сухо шери )

4 ч.л. соев сос

2 белтъка

 

1. Поставете гъбите в купа и покрийте с вряща вода. Оставете да престои 30 минути. Отцедете. Извадете и изхвърлете стъблата. Нарежете гъбите на тънки филийки.

2. Накъсайте рачешкото. Изплакнете мидите с вода, отцедете и нарежете на тънки филийки. Нарежете бамбуковите кълнове на ленти. Нарежете зеления лук.

3. Загрейте олиото в малък тиган за омлет или палачинки. Добавете яйцата и изсипете в тигана, така че напълно да покриват дъното. Изпържете на средно-висока температура, докато омлетът стегне. Разхлабете ръбовете и обърнете, за да се сготви и от другата страна. Махнете от тигана, навийте на руло и се нарязва на ивици.

4. Изсипете бульона в тенджера. Гответе на висок огън, докато заври. Добавете гъбите, раците, мидите, бамбуковите кълнове, лука, нарязания омлет, джинджифила и черния пипер. Оставете супата да заври отново.

5. Смесете царевичното нишесте, 4 супени лъжици от водата, виното и соевия сос. Разбъркайте сместа в супата. Оставете супата да заври отново.

6. Разбийте белтъците и останалите 2 супени лъжици вода. Изсипете сместа бавно в супата, като се разбърква енергично.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта