Регистрация

Супа от черен боб

Автор:
Надежда
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
540
Оцени рецептата

900 г черен боб

1 1/4 ч зехтин

3 ч нарязан лук

12 скилидки чесън, счукан

2 свински пушени джолана

8 л вода

3 1/2 с.л. смлян кимион

2 с.л. сушен риган

3 дафинови листа

1 с.л. едра сол

1 с.л. прясно смлян черен пипер

1 щипка лют червен пипер

8 с.л. фино нарязан пресен магданоз

900 г чеснов колбас

6 сладки италиански наденички, нарязани на 2,5 см парчета

6 люти италиански наденички, нарязани на 2,5 см парчета

450 г братвурст, нарязан на 2,5 см парчета

3 средно големи сладки червени чушки, почистени от семената и нарязани на кубчета

1/4 ч сухо шери

3 с.л. кафява захар

2 с.л. пресен лимонов сок

 

1. Накиснете боба за една нощ в студена вода.

2. Сгорещете 1 чаша зехтин в голям съд на слаб огън. Прибавете лука и чесъна и гответе, докато сместа стане златиста, около 10 минути.

3. Отцедете и изплакнете боба и го добавете в съда. Добавете джоланите и 6 литра вода. Добавете кимиона, ригана, дафиновия лист, солта, черния пипер, червения пипер и 3 супени лъжици магданоз. Изчакайте да заври. Намалете огъня до умерен и гответе непокрито в продължение на 2 часа, като обирате пяната от време на време и разбърквате.

4. Поставете наденицата с чесън в тенджера и добавете останалите 2 литра вода. Изчакайте да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 40 мин. Отцедете. Обелете и нарежете на филийки с дебелина 1 см.

5. Загрейте останалата 1/4 чаена чаша зехтин в тиган на умерен огън. Добавете италианските наденици и задушете, докато покафенеят. Извадете с решетъчна лъжица.

6. В същия тиган, леко задушете братвурста, докато покафенее. Извадете с решетъчна лъжица.

7. След 2 часа готвене, разбийте в кухненски робот две чаши боб в до гладкост и върнете в тенджерата. Продължете да готвите 30 минути.

8. Добавете всички наденици и червените чушки и варете още 30 минути.

9. Извадете джолана от супата, нарежете месото и го върнете в съда. Прибавете шерито, захарта и лимоновия сок.

10. Гответе на умерен огън, докато омекне всичко и супата се сгъсти - от 30 до 45 минути. Добавете останалите 5 с.л. нарязан магданоз. Опитайте и регулирайте подправките.

11. Изсипете супата в купички и гарнирайте всяка порция със заквасена сметана.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта