Регистрация

Супа от тиква

Автор:
blazheva
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
838
Оцени рецептата

3 средно големи тикви цигулка

2 с.л. масло

1 1/2 ч.л. чеснова сол

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. сушен розмарин, натрошен

1/2 ч пилешки бульон

1/2 ч вода

170 г сварено пилешко, нарязано

 

Почистете много добре тиквата; не обелвайте. Отрежете 12 тънки като хартия резени от тесния край, поставете филийките в студена вода, за да са хрупкави. Заделете за украса. Нарежете останалата тиква на малки кубчета. Запържете на много слаб огън в масло, овкусено с чесновата сол, пипера, солта и розмарина. Дръжте съда плътно покрит и внимавайте тиквата да не покафенее. Добавете 1 или 2 супени лъжици вода, ако е необходимо, когато тиквата омекне. Пюрирайте в блендера. Върнете пюрето в съда и добавете пилешкия бульон, водата и обезкостено пилешкото. Загрейте, докато ароматите са добре смесени. Изсипва се в купи за сервиране и се гарнира с филийките тиква.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта