Супа от леща и кнедли с дробчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За супата:
1 малка глава лук, ситно нарязан
30 г бекон, нарязан на кубчета
1/4 стрък праз, нарязан на кубчета
20 г масло
80 г червена леща
1 л пилешки бульон
1/2 ч сметана за разбиване
На кнедлите с дробчета:
100 г пилешки дробчета
40 г масло
80 г галета
2 жълтъка
1 белтък
Задушете лука и бекона в маслото, добавете праза и лещата, задушете за миг. Добавете бульона, оставете да заври и оставете да къкри, докато лещата омекне. Междувременно, обелете черния дроб и го прокарайте през фино сито. Разбийте маслото до гладкост, добавете черния дроб и се разбърква добре. Добавете жълтъците и галетата, подправете със сол и черен пипер. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги обединете със сместа с дробчетата. Сложете вода да заври и добавете сол. Оформете кнедли с две чаени лъжици и сварете за 5 минути. Извадете от водата и се поставят в кана, пълна със студена вода. Пасирайте супата в блендер. Прецедете я и я върнете в тенджерата. Добавете сметаната и оставете да заври. Коригирайте подправките, добавете кнедлите и сгорещете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ