Регистрация

Супа от картофи, праз и треска

Автор:
gabi
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

1 с.л. солена треска

4 ч мляко

1 с.л. масло

2 ч фино нарязан праз, само бялата част

1 с.л. брашно

680 г картофи, обелени и нарязани на тънки филийки

1/2 ч.л. смлян бял пипер

1/2 ч заквасена сметана

1 с.л. фино нарязан пресен копър

 

Накиснете солената треска за една нощ, като смените водата поне веднъж. На следващия ден рибата се отцежда и се поставя с млякото в тенджера. Покрийте и варете на умерен огън 8 минути. Извадете от съда. Прецедете и заделете млякото. Обезкостете рибата и я натрошете. Заделете. Разтопете маслото в чиста тенджера на слаб огън. Добавете лука и задушете, като разбърквате често, докато омекне - около 5 минути. Добавете брашното. Добавете заделеното мляко, картофите и пипера. Увеличете огъня до умерен. Покрийте и задушете за 15 мин. Добавете рибата и отстранете от огъня. Оставете да се охлади, покрийте и оставете в хладилника. Поставете заквасената сметана в малка купа. Сгорещете отново супата. Разредете заквасената сметана с 1/2 чаша гореща супа, след това изсипете сместа в тенджерата. Поръсете с пресен копър и поднесете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта