Сплетен хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
255 г пълнозърнесто брашно
510 г бяло брашно
1 с.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 пакет мая
3 с.л. олио
2 1/8 ч вода
Мляко за намазване
1. Изсипете брашната в купа, прибавете маята и захарта. Смесете олиото и водата (хладка) и ги добавете към брашното. Оставете да втаса за 10 минути.
2. Добавете сол и омесете тестото. Разделя се на три парчета и се сплитат като плитка. 3. Сложете в тавичка за печене и намажете с мляко.
4. Сложете във фурната на 50°C и оставете отново да втаса, докато удвои обема си. След това включете фурната на 200°С и печете в продължение 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ