Слата с паста, пилешко и фъстъци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 малки цели пилешки гърди
450 г лингуини, натрошени на парчета
1 малка зелена чушка; нарязана на тънки ленти
1 малка червена чушка; нарязана на тънки ленти
4 стръка зелен лук, ситно нарязан
1 ч солени нарязани фъстъци
За винегрета:
Сокът от 1 лимон
2 с.л. дижонска горчица
2 с.л. кафява захар
2 скилидки чесън, счукан
2 с.л. прясно нарязан джинджифил
1/4 - 1/3 ч червен винен оцет
1/3 ч сусамово олио
1/3 ч растително масло
1/3 ч зехтин
Сол и черен пипер, на вкус
Бланширайте пилешките гърди в леко подсолена вода или пилешки бульон, до готовност, за около 10 минути. Когато се охладят, нарежете на тънки ленти. Сварете лингуините в подсолена вода според инструкциите върху опаковката. Изплакнете със студена вода, за да се охладят. Отцедете. Поставете пилешкото, лингуините, чушките, лука и фъстъците в голяма купа. Подгответе винегрета, като смесите заедно всички съставки. Постепенно изсипете върху салатата, разбъркайте добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ