Регистрация

Сладък хляб с шоколад и орехи

Автор:
Martchella
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
768
Оцени рецептата

1/2 ч топла вода

1 пакет мая

3 1/2 ч брашно

1 с.л. захар

1 1/4 ч.л. сол

4 яйца, на стайна температура

12 с.л. масло, меко

1 ч орехи, нарязани

170 г шоколад, полусладък, натрошен на едри парчета

 

Сложете водата в голяма купа и поръсете с маята. Разбърква се и се оставя да престои в продължение на 5 минути до разтваряне. Добавете брашното, захарта, солта и яйцата при маята и разбийте енергично, докато са добре смесени. Прибавете маслото, по 1 супена лъжица малки парчета наведнъж, докато всичкото масло е добавено и тестото е гладко. Покрийте купата с найлоново фолио и оставете тестото да удвои обема си. Притиснете тестото надолу и добавете орехите и шоколада. Изсипете в 2 намазани с масло тавички за хляб (тавите трябва да са наполовина пълни, така че хлябът да се заобли хубаво отгоре, когато завърши печенето). Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около 45 минути. Извадете от фурната и оставете да престои 5 минути, след това извадете върху решетка.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта