Сладко-кисело пържено телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г телешко
4 с.л. зехтин
1/2 ч нарязани на тънки филийки моркови
1/4 зелена чушка, нарязана на кубчета
1/2 ч замразен фасул
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. царевично нишесте
1 консерва лучена супа, 300 мл
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. захар
Поставете месото във фризера, докато частично се замрази, за по-лесно рязане. Нарежете го на много тънки филийки. В тиган или уок на силен огън с 3 супени лъжици горещо олио, задушете морковите и зелената чушка за 2 минути, като се разбърква бързо и често. Добавете фасула и пържете още 2 мин. С решетъчна лъжица, извадете зеленчуците в купа. Добавете останалото олио, джинджифила, чесъна и месото в тигана; разбърква се и се запържва, докато месото вече не е розово на цвят, около 2 минути. В малка купа, смесете с царевичното нишесте и супата; добавете оцета и захарта. Постепенно добавете сместа в тигана; гответе, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Върнете зеленчуците в тигана; сгорещете добре. Сервирайте с ориз, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ