Регистрация

Сладки кравайчета

Автор:
Генчев
|
Дата:
26 Jan
|
Видяна:
824
Оцени рецептата

2 яйца

2/3 ч захар

1/2 ч олио от рапица

1/4 ч портокалов сок

1 ч.л. ванилия

3 ч брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол (по желание)

1 белтък, разбит с

1 ч.л. вода

Захаросани череши

Бадеми

 

Загрейте фурната до 190ºС. В голяма купа, разбийте яйцата до пухкав крем и лимонов цвят. Продължете да разбивате, като добавяте, захарта, маслото, а след това и портокаловия сок. Добавете ванилията. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбърква се добре. Добавете ги при яйчената смес. Разбъркайте хубаво. Намажете голяма тава за печене с олио. Разделете тестото на 4 части. Оформете едната на пънче с широчина 3 см. Разделете на 13 парчета. Оформете всяко на въженце с дължина 18 см. Сложете ги в тавата и оформете всяко на кравай, като слепите краищата. Покрийте мястото на слепване със захаросани череши или цял бадем, потопен в разбития белтък. Повторете с останалото тесто. Пече се 15 минути. Не печете прекалено дълго. Охлажда се върху решетка. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта