Сладки кравайчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 яйца
2/3 ч захар
1/2 ч олио от рапица
1/4 ч портокалов сок
1 ч.л. ванилия
3 ч брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол (по желание)
1 белтък, разбит с
1 ч.л. вода
Захаросани череши
Бадеми
Загрейте фурната до 190ºС. В голяма купа, разбийте яйцата до пухкав крем и лимонов цвят. Продължете да разбивате, като добавяте, захарта, маслото, а след това и портокаловия сок. Добавете ванилията. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбърква се добре. Добавете ги при яйчената смес. Разбъркайте хубаво. Намажете голяма тава за печене с олио. Разделете тестото на 4 части. Оформете едната на пънче с широчина 3 см. Разделете на 13 парчета. Оформете всяко на въженце с дължина 18 см. Сложете ги в тавата и оформете всяко на кравай, като слепите краищата. Покрийте мястото на слепване със захаросани череши или цял бадем, потопен в разбития белтък. Повторете с останалото тесто. Пече се 15 минути. Не печете прекалено дълго. Охлажда се върху решетка. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ