Регистрация

Салисбърски кюфтенца

Автор:
Milikin
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
707
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

1/3 чаша сухи трохи хляб

1/2 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка черен пипер

1 яйце

1 глава лук, нарязан

1 консерва 300 г кондензиран телешки бульон

1 консерва гъби, нарязани на парчета (113 г)

2 с.л. студена вода

2 чаена лъжичка царевично нишесте

 

Смесете каймата, галетата, солта, черния пипер и яйцето; оформете четири овални кюфтенца, всяко с около 2 см дебелина. Изпържете в тиган на умерен огън, обръщайки от време на време, докато покафенеят, около десет минути; отцедете. Добавете лука, бульона и гъбите. Загрява се до кипене; намалете огъня и оставете да къкри, докато месото е готово, за около 10 минути.

Извадете кюфтетата и оставете на топло. Сгорещете сместа с лук до кипене. Смесете водата и царевичното нишесте; прибавете при лучената смес. Гответе и бъркайте 1 минута и полейте кюфтенцата при поднасяне.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта