Салата с портокал, лук и босилек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
3 големи портокала
2 големи глави червен лук, нарязан на филийки
1 малка ряпа, нарязана на тънки клечици
7 с.л. зехтин
2 с.л. балсамов оцет
пипер, прясно смлян
2 с.л. кедрови ядки
2 ч пресен босилек, листа
сол
Начин на приготвяне:
Настържете кората на един от портокалите и я поставете на дъното на широка купа за салата. Без да ги белите, нарежете всички портокали на филийки с дебелина около 0,5 см. Изстискайте сока от крайните парчета в купата върху кората. Премахнете всички семена, след това махнете кората от всяко парче, без да оставяте бялата пулпа. Поставете обелените резени в купата. Разделете филийките лук на кръгчета и ги добавете в купата. В малка купа, разбийте 7 супени лъжици зехтин, оцета и черния пипер. Изсипете този винегрет върху лука и резените портокал. Разбъркайте внимателно, така че да не натрошите резените портокал. Мариновайте за 30 мин. до 1 час. Сгорещете останалата 1/2 супена лъжица зехтин в тиган и запържете кедровите ядки на умерен огън, но без да почерняват. Измийте и подсушете босилека. Нарежете листата, ако са големи или ги оставете цели, ако са малки. Точно преди сервиране, добавете босилека и кедровите ядки в купата за салата, разбъркайте леко и сервирайте. Добавете сол на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ