Салата с патладжан и чушки по италиански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голям патладжан
2 големи чушки, червени или зелени
2 големи стръка целина
Зехтин за запържване
2 скилидки чесън, счукан
1/4 ч зехтин
1/4 ч винен оцет
1 ч.л. риган
Сол и пипер
1/4 ч черни маслини, нарязани
Загрейте фурната до 200ºС. Поставете целия патладжан, небелен, върху решетка в пещта. Увийте двете чушки и целината поотделно в алуминиево фолио и ги поставете също върху решетка. Печете 30 минути. Извадете чушките и целината и оставете да се охлади. Печете патладжана още 15 минути. Трябва да омекне много добре. Когато зеленчуците са достатъчно охладени, обелете патладжана, нарежете на няколко парчета и оставете да се охлади в гевгир в продължение на 20 минути. Отцедете излишната влага. Нарежете чушките, премахнете стъблата и семената. Нарежете на големи парчета. Нарежете целината на парчета от по 1 см. Нарежете патладжана на кубчета и смесете с чушките и целината в голяма купа. Сгорещете няколко капки зехтин в тиган и задушете чесъна до златисто. Добавете в купата. Добавете останалите съставки и се разбърква много добре. Покрийте и оставете да престои за 1 час на стайна температура преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ