Регистрация

Салата с патладжан и чушки по италиански

Автор:
любомира
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
678
Оцени рецептата

1 голям патладжан

2 големи чушки, червени или зелени

2 големи стръка целина

Зехтин за запържване

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч зехтин

1/4 ч винен оцет

1 ч.л. риган

Сол и пипер

1/4 ч черни маслини, нарязани

 

Загрейте фурната до 200ºС. Поставете целия патладжан, небелен, върху решетка в пещта. Увийте двете чушки и целината поотделно в алуминиево фолио и ги поставете също върху решетка. Печете 30 минути. Извадете чушките и целината и оставете да се охлади. Печете патладжана още 15 минути. Трябва да омекне много добре. Когато зеленчуците са достатъчно охладени, обелете патладжана, нарежете на няколко парчета и оставете да се охлади в гевгир в продължение на 20 минути. Отцедете излишната влага. Нарежете чушките, премахнете стъблата и семената. Нарежете на големи парчета. Нарежете целината на парчета от по 1 см. Нарежете патладжана на кубчета и смесете с чушките и целината в голяма купа. Сгорещете няколко капки зехтин в тиган и задушете чесъна до златисто. Добавете в купата. Добавете останалите съставки и се разбърква много добре. Покрийте и оставете да престои за 1 час на стайна температура преди сервиране.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта