Регистрация

Салата с глухарче и синапен винегрет

Автор:
dobrinska
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
727
Оцени рецептата

2 люти чушки

113 г слънчогледови кълнове

20 бейби царевички

12 репички

900 г глухарче за салата, измито и отцедено

За винегрета:

1 връзка синап за салата, измит и отцеден

1 ч слънчогледово олио

2 с.л. оцет

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

 

Нарежете лютите чушки диагонално, премахнете семената и мембраните и пъхнете малки снопчета кълнове в парчетата. Обелете царевицата. Сложете съд с вода да заври и кипнете царевицата в нея за 1 минута. Отцедете и изплакнете със студена вода и се охлажда. (Ако използвате консервирана царевица, просто отцедете и изплакнете). Измийте и нарежете репичките на парчета. За да направите винегрета, сложете салатения синап в блендер и добавете останалите съставки. Пасирайте до гладкост. Разбъркайте със салатата и сервирайте.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта