Руло "Стефани" по немски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г телешка кайма
225 г свинска кайма
1 глава лук, ситно нарязан
3 с.л. галета
3 с.л. студена вода
2 големи яйца
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. горчица
2 с.л. магданоз, нарязан
3 твърдо сварени яйца, големи, белени
4 филийки бекон
4 с.л. растително масло
1 ч телешки бульон
За соса:
1/4 ч вода, гореща
2 ч.л. царевично нишесте
1/4 ч вода
1/2 ч заквасена сметана
Разбъркайте добре каймата, лука, галетата, 3 с.л. студена вода и яйцата. Подправете със сол, червен пипер, горчица и магданоз. Разбъркайте много добре. Разточете сместа на квадрат със страна 20 см. Подредете целите твърдо сварени яйца в един ред по средата на месото. Прегънете страните върху яйцата. Оформете внимателно на руло. Изплаквайте ръцете си със студена вода от време на време. Нарежете 2 ленти бекон на кубчета и запържете за 2 мин. Внимателно добавете растителното масло; загрейте. Поставете рулото в съда и запържете, докато покафенее от всички страни. Срежете останалите ленти бекон наполовина и се подреждат върху горната част на рулото. Сложете съда в предварително загрята фурна за 45 мин. Докато месото се пече, постепенно налейте горещия телешки бульон отгоре и от време на време мажете със соковете от съда. Когато се изпече, прехвърлете рулото в затоплена чиния и дръжте на топло. Добавете 1/4 чаша гореща вода и остържете всички частици от дъното. Оставете да заври леко и добавете царевичното нишесте, смесено с 1/4 чаша вода. Готви се до сгъстяване. Махнете от огъня и добавете сметаната. Сгорещете отново. Добавете сол и черен пипер на вкус. Поднесете соса отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ