Ростбиф с масло с чушки и босилек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешко филе
със стайна температура
1/3 ч дижонска горчица
3 с.л. прясно смлян черен пипер
1 1/2 бучка масло или маргарин, меко
1 буркан от 200 г печени чушки, изплакнати и нарязани ситно
3 с.л. нарязан пресен босилек или
2 ч.л. сушен босилек
3 с.л. фино нарязан пресен магданоз
Загрейте фурната до 210С.
Поставете решетка в плитка тава. Намажете месото с горчицата. Поръсете черен пипер равномерно върху всички страни на месото. Поставете върху решетката в тавата за печене. Печете 45 до 55 минути. Извадете върху дъска за рязане и покрийте хлабаво с фолио и оставете почивка за около 10 минути. Междувременно разбийте маслото в малка купа с електрически миксер или дървена лъжица до пухкав крем. При разбъркване, добавете наситнените чушки, босилека и магданоза. За да поднесете, нарежете месото на филийки. Сервирайте с маслото отстрани и намажете, докато е горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ