Регистрация

Рибена супа с праз

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
634
Оцени рецептата

1 с.л. маргарин

1/2 ч лук; нарязан

2 моркова, нарязани

1 ч сладка чушка; нарязана

1/2 ч чили чушле; нарязано

2 ч домати, нарязани

4 средно големи картофа; обелени и нарязани на кубчета

1 ч рибен бульон

4 стръка праз, нарязан, само бялата част

2 дафинови листа

1 ч бяло вино

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. мащерка, 2 пресни стръка

2 с.л. магданоз, нарязан

340 г филе от акула; нарязано на кубчета

114 г сушена треска; накисната

114 г миди

1 консерва обезмаслено кондензирано мляко, 340 мл

 

Разтопете маргарина в голяма тенджера. Добавете лука и варете на умерен огън, докато омекне, 3 минути. Добавете морковите и се готви в продължение на няколко минути. Добавят се лютата чушка, сладката пиперка, празът и дафиновият лист, готви се в продължение на 3 минути и се добавят доматите, картофите, рибният бульон, виното, черният пипер, мащерката и магданозът. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, докато картофите са почти готови, 10 - 20 минути. Добавете рибата и мидите и оставете да къкри, покрито, докато рибата е готова, 5 - 15 минути (не преварявайте). Добавете кондензираното мляко и се разбърква леко. Сервирайте веднага. Гарнира се с измити листа магданоз и лют сос.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта