Регистрация

Пюре от сладки картофи с телешка кайма

Автор:
Надежда
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
1022
Оцени рецептата

1 с.л. олио

1 глава лук, нарязан

1 с.л. пресен джинджифил, счукан

450 г телешка кайма

2 ч телешки бульон

2 с.л. къри на прах

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. смлян кориандър

1/3 ч стафиди

1/3 ч препечени бадеми

4 малки сладки картофа, обелени и нарязани на големи парчета

1 с.л. масло

Сол и пипер

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

 

В голям тиган, загрейте олиото на умерен огън; запържете лука и джинджифила, като се разбърква от време на време, в продължение на 5 минути. Добавете каймата, като я натрошите с лъжица, за около 7 минути или докато покафенее. Отстранете излишната мазнина. Добавете бульона, кърито на прах, доматеното пюре, кимиона и кориандъра. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, за 20-25 минути или докато по-голямата част от течността се изпари. Добавете стафидите. Добавете бадемите. Опитайте и регулирайте подправките. Прехвърлете в йенска тенджера с капак. Междувременно, покрийте картофите с вода и оставете да заври. Варете до омекване, около 20 мин. и отцедете. Намачкайте ги с маслото, сол и черен пипер на вкус. Добавете магданоза. Прехвърлете в отделна купа. При поднасяне, сложете купчинка картофено пюре в затоплена чиния и направете кладенче в средата. Покрийте с телешкото.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта