Регистрация

Пържен стек по селски

Автор:
Жана
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
1011
Оцени рецептата

4 телешки стека (около 140 г всеки)

2 яйца

2/3 чаша мляко

3/4 ч брашно

1 ч.л. сол

1 1/2 ч галета

1/4 ч зехтин

За соса:

1/4 ч брашно

1/4 ч зехтин

2 3/4 ч мляко

1/4 ч нарязан ситно лук

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

 

Разбийте яйцата и 2/3 чаша мляко в купа. Добавете 3/4 чаша брашно и 1 ч.л. сол. Изсипете галетата в дълбока купа. Потопете пържолите първо в яйчената смес и след това в галета. Притиснете хубаво. Сгорещете 2 с.л. зехтин в голям тиган. Изпържете пържолите за около 6 мин. от едната страна. Добавете останалото олио и изпържете от другата страна. Извадете от съда. Пригответе соса: Разбърква се 1/4 чаша брашно в мазнината в тигана. Добавете достатъчно олио, така че да се намокри брашното. Разбъркайте до смесване и постепенно налейте млякото, като разбърквате с телена бъркалка, за да деглазирате съда. Добавете лука и след като млякото заври, гответе още 1 минута. Добавете солта и черния пипер. Върнете пържолите в тигана и варете още 20 минути над много слаб огън. Поднесете пържолите и полейте със соса.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта