Регистрация

Пържени филийки

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
794
Оцени рецептата

За филийките:

3 големи яйца

3/4 ч мляко

2 с.л. захар

1 ч.л. чист екстракт от ванилия

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. бакпулвер

8 филийки хляб

4 с.л. безсолно масло

За канеления сироп:

1/2 ч захар

1/4 ч тъмен царевичен сироп

1/4 ч.л. канела

1/4 ч пълномаслена сметана

 

На филийките:

В средна купа смесваме яйцата, млякото, захарта, ванилията, канелата и бакпулвера. Поставяме хляба в голяма плитка тавичка и изсипваме яйчената смес отгоре, обръщаме, за да се покрият равномерно. Натискаме парче восъчна хартия директно върху хляба, така че да го покрие и съхраняваме в хладилник за една нощ.

На канеления сироп:

В малка тенджера, разбъркваме захарта, царевичния сироп, канелата и 1/4 чаша вода. Оставяме сместа да заври на средно-висока температура, като разбъркваме постоянно. Оставяме да ври в продължение на 2 минути. Махаме от огъня и прибавяме сметаната. Оставяме да изстине. (Сиропът може да се съхранява, покрит, в хладилник до 1 седмица).

На тоста:

В тиган, загряваме маслото над средно-висока температура. Добавяме хляба и пържим до златисто от двете страни, 2 до 3 минути от всяка страна. Сервираме с канеления сироп.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта