Пържени филийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За филийките:
3 големи яйца
3/4 ч мляко
2 с.л. захар
1 ч.л. чист екстракт от ванилия
1/4 ч.л. канела
1/8 ч.л. бакпулвер
8 филийки хляб
4 с.л. безсолно масло
За канеления сироп:
1/2 ч захар
1/4 ч тъмен царевичен сироп
1/4 ч.л. канела
1/4 ч пълномаслена сметана
На филийките:
В средна купа смесваме яйцата, млякото, захарта, ванилията, канелата и бакпулвера. Поставяме хляба в голяма плитка тавичка и изсипваме яйчената смес отгоре, обръщаме, за да се покрият равномерно. Натискаме парче восъчна хартия директно върху хляба, така че да го покрие и съхраняваме в хладилник за една нощ.
На канеления сироп:
В малка тенджера, разбъркваме захарта, царевичния сироп, канелата и 1/4 чаша вода. Оставяме сместа да заври на средно-висока температура, като разбъркваме постоянно. Оставяме да ври в продължение на 2 минути. Махаме от огъня и прибавяме сметаната. Оставяме да изстине. (Сиропът може да се съхранява, покрит, в хладилник до 1 седмица).
На тоста:
В тиган, загряваме маслото над средно-висока температура. Добавяме хляба и пържим до златисто от двете страни, 2 до 3 минути от всяка страна. Сервираме с канеления сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ