Регистрация

Пържени филийки с канела и кленов сироп

Автор:
Martchella
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
709
Оцени рецептата

1 ч кленов сироп

3 с.л. безсолно масло

2 ч.л. канела

3 големи яйца

1 ч сметана

2 ч.л. ванилов екстракт

4 филийки хляб

 

Сложете сиропа, 1 супена лъжица масло и 1 чаена лъжичка канела да ври в тенджера. Сварете за 2 минути. Разбийте яйцата, сметаната, ванилията, 3 супени лъжици от сместа с кленовия сироп и останалата 1 чаена лъжичка канела в купата. Поставете филийките в голяма тавичка. Полейте с яйчената смес и обърнете да се покрият. Набодете хляба на няколко места с вилица. Оставете да престои 5 минути. Разтопете 1 супена лъжица масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете хляба и пържете, докато покафенее, около 3 минути. Добавя се 1 супена лъжица масло в тигана. Обърнете хляба и гответе отново за около 3 минути. Сложете в чиния и поднесете с останалия сироп.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта