Регистрация

Пълнени чушки с говеждо и сос със сирене

Автор:
lubo
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
604
Оцени рецептата

4 зелени чушки

Сол

5 супени лъжици масло

450 г говеждо месо, смляно

1 малка глава лук - нарязан

черен пипер

1/4 чаша пълнозърнесто пшенично или бяло брашно

2 чаши прясно мляко

1 чаша нарязано на кубчета сирене Чедър

 

Срежете чушките надлъжно и почистете от семената. Бланширайте чушките в малко количество вряща подсолена вода за около 5 минути. Отцедете добре. В тиган, сложете една супена лъжица от маслото да се разтопи и запържете месото и лука, като натрошите каймата с вилица. Гответе, докато каймата вече не е червена на цвят; излейте излишната мазнина. Добавете 1 чаена лъжичка сол и щипка черен пипер. Напълнете чушките със сместа и ги наредете в плитка тавичка. Разтопете останалото масло и смесете с брашното. Постепенно добавете млякото и варете, като разбърквате, докато се сгъсти. Прибавете сиренето и подправете на вкус. Изсипете соса върху чушките и сложете ястието да се пече в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 минути. За 4 порции.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта