Пълнени чушки с говеждо и сос със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 зелени чушки
Сол
5 супени лъжици масло
450 г говеждо месо, смляно
1 малка глава лук - нарязан
черен пипер
1/4 чаша пълнозърнесто пшенично или бяло брашно
2 чаши прясно мляко
1 чаша нарязано на кубчета сирене Чедър
Срежете чушките надлъжно и почистете от семената. Бланширайте чушките в малко количество вряща подсолена вода за около 5 минути. Отцедете добре. В тиган, сложете една супена лъжица от маслото да се разтопи и запържете месото и лука, като натрошите каймата с вилица. Гответе, докато каймата вече не е червена на цвят; излейте излишната мазнина. Добавете 1 чаена лъжичка сол и щипка черен пипер. Напълнете чушките със сместа и ги наредете в плитка тавичка. Разтопете останалото масло и смесете с брашното. Постепенно добавете млякото и варете, като разбърквате, докато се сгъсти. Прибавете сиренето и подправете на вкус. Изсипете соса върху чушките и сложете ястието да се пече в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 минути. За 4 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ