Регистрация

Пшенични кюфтенца

Автор:
blazheva
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
919
Оцени рецептата

1 ч пшеница, сварена

1/4 ч пълнозърнесто брашно

1 1/2 ч.л. яйчен заместител, смесен добре с 2 с.л. вода

1 с.л. хранителна мая

2 с.л. тамаринд

1 ч.л. сушени листа босилек

1/2 ч.л. подправка за птиче месо

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. градински чай

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. ситно смлени сушени червени чушки

 

Сложете една чаша пшеница в тенджера с 2 1/2 чаши вода и една чаена лъжичка сол. Оставете да заври, след това намалете котлона до средно - слаб и оставете да къкри за 20 до 25 минути. Свалете и се оставя да престои в продължение на 10 минути, преди да използвате. В купа, смесете сварената пшеница и брашното много добре. Добавете маята в яйчния заместител и водата; разбъркайте в пшеничната смес. Добавете тамаринда и останалите подправки и смесете. Оформете кюфтенца и запържете леко в малко растително масло в тиган на средно висока температура в продължение на около 5 минути от всяка страна. Или изпечете в намазана тава на 180 градуса във фурната за 20 - 25 минути или докато са хрупкави отвън.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта