Регистрация

Пуешка салата Аризона

Автор:
benito
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
980
Оцени рецептата

680 г пуешка кайма

1 ч царевични зърна, пресни или замразени, размразени

1 ч доматена салца

1/2 ч.л. сол

2 ч накъсана маруля

2 средно големи домата, нарязани на филийки

1 малка глава червен лук, нарязан на филийки

резени лайм

1/4 ч заквасена сметана

 

В голям незалепващ тиган, запържете каймата и царевицата, като се разбърква често, за да разбият парчета месо, докато пуешкото вече не е с розов цвят, за около 5 минути. Отстранете излишната течност. Добавете 1/2 чаша салца и сол. Разделете марулята равномерно между 4 чинии. Сложете купчинка от пуешката смес в центъра. Украсете с резени домати, филийки червен лук и резени лайм. Покрийте всяка порция с 1 супена лъжица заквасена сметана. Поднесете с останалата салца отстрани.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта