Регистрация

Пудинг с телешко и бъбреци

Автор:
hodjeva
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
609
Оцени рецептата

1 телешки бъбрек, измит, с отстранена мембрана и мазнина и нарязан на малки кубчета

4 с.л. мазнина

2 глава лук, нарязан

900 г телешко филе, нарязано на малки кубчета

1 1/2 с.л. сос Уорчестър

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

2 с.л. масло, размекнато

2 с.л. брашно

2 с.л. магданоз - нарязан

1 ч.л. розмарин

1 ч.л. риган

За тестото:

1 ч брашно + 2 ч.л.

1/4 ч.л. сол

1/3 ч мазнина

2 с.л. студена вода

 

Разтопете мазнината в тенджера. Добавете лука и варете, като се разбърква често, докато добре покафенее. Добавете месото и бъбреците. Когато месото се зачерви от всички страни, изсипете 2 чаши вряла вода, соса Уорчестър, солта и черния пипер. Покрийте и варете в продължение 1 1/2 часа на много слаб огън или докато месото омекне. Загрейте фурната до 200 С. Смесете маслото с брашното за запръжка. Капнете по малко от тази паста в соса и се разбърква, за да се сгъсти. Сложете месото и соса в дълбока чиния за пай и се поръсва с магданоз. Разточете тестото и покрийте пая. Направете прорези отгоре и навийте краищата; пече се около 30 мин. или до покафеняване. За тестото: Смесете брашното и солта. Нарежете мазнината в сместа. Разбъркайте до получаването на ронливо тесто с големината на грахови зърна. Поръсете вода върху сместа от брашно, по една супена лъжица в даден момент, и разбъркайте леко с вилица, като се използва само достатъчно вода, така че тестото да се събере.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта