Регистрация

Плодов кейк с шоколад

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
851
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

1 ч захаросани череши, разполовени

1 1/2 ч.л. бакпулвер

2 ч нарязани орехи, нарязани

1/4 ч.л. сол

1/4 ч шоколад, натрошен

1 ч фурми, без костилка, едро нарязани

3 яйца

1 ч захар

 

Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Смесете плодовете, ядките и шоколада. Разбийте яйцата на пяна. Добавете захарта постепенно и да продължете да разбивате, докато сместа е гладка и светла. При разбъркване се добавя брашнената смес, докато плодовата. Изсипва се в тавичка за хляб, застлана с намаслена восъчна хартия, пече се 1 ч и 15 мин. до 1 и 30 мин. на 160 градуса във фурната. Охлажда се в съда за 30 минути, извадете и отлепете хартията. Оставете да се охлади напълно. Увийте във фолио и оставете в хладилника или замразете.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта