Регистрация

Питки

Автор:
margarita
|
Дата:
15 Nov
|
Видяна:
1414
Оцени рецептата

5 ч брашно (или повече)

3 с.л. захар

2 ч.л. сол

2 пакета суха мая

2 ч вода

1/4 ч зехтин

царевично брашно

 

Смесете 2 чаши брашно, захарта, солта и маята в голяма купа с електрически миксер и много добре. Загрейте водата и маслото в малка тенджера. Добавете топлата течност в брашнената смес. Смесват се на ниска скорост, докато се навлажни всичко. Разбийте за 3 минути при средна скорост на миксера. Добавете още 2 1/2 - 3 чаши брашно, докато тестото се отделя от стените на купата. На набрашнена повърхност добавете и омесете с 1/2 до 1 чаша брашно, докато тестото е гладко и еластично с мехурчета по повърхността, около 10 минути. Поставете тестото в намазана купа; покрийте хлабаво с найлон и кърпа. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 1/2 часа. Притиснете надолу, разделете на 2 и оформете на топка. Оставя се да престои покрито с обърната купа за 15 минути. Разделете на 14 равни части и оформете на топки. На леко набрашнена повърхност, разточете всяка топка на кръг с дебелина около 0,3 см. Подредете ги на 5 см разстояние една от друга в тави, поръсени с царевично брашно. Покрийте и оставете да втасат на топло място, докато удвоят обема си - около 30 минути. Печете на 225С в продължение на 8-10 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта