Питки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 ч брашно (или повече)
3 с.л. захар
2 ч.л. сол
2 пакета суха мая
2 ч вода
1/4 ч зехтин
царевично брашно
Смесете 2 чаши брашно, захарта, солта и маята в голяма купа с електрически миксер и много добре. Загрейте водата и маслото в малка тенджера. Добавете топлата течност в брашнената смес. Смесват се на ниска скорост, докато се навлажни всичко. Разбийте за 3 минути при средна скорост на миксера. Добавете още 2 1/2 - 3 чаши брашно, докато тестото се отделя от стените на купата. На набрашнена повърхност добавете и омесете с 1/2 до 1 чаша брашно, докато тестото е гладко и еластично с мехурчета по повърхността, около 10 минути. Поставете тестото в намазана купа; покрийте хлабаво с найлон и кърпа. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 1/2 часа. Притиснете надолу, разделете на 2 и оформете на топка. Оставя се да престои покрито с обърната купа за 15 минути. Разделете на 14 равни части и оформете на топки. На леко набрашнена повърхност, разточете всяка топка на кръг с дебелина около 0,3 см. Подредете ги на 5 см разстояние една от друга в тави, поръсени с царевично брашно. Покрийте и оставете да втасат на топло място, докато удвоят обема си - около 30 минути. Печете на 225С в продължение на 8-10 минути или до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ