Регистрация

Пикантно чесново телешко

Автор:
violeta
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
654
Оцени рецептата

450 г телешки стек

14 люти чушки, ситно нарязани

1/4 ч ситно нарязан чесън

1/2 ч ситно нарязан жълт лук

1/4 ч + 2 с.л. растително масло

3 с.л. рибен сос

1 с.л. кристална захар

1/2 ч вода (повече, ако е необходимо)

1/2 ч мента или листа босилек

листа зелена салата

 

1. Нарежете говеждото на ивици с дебелина 0,5 см. Заделете.

2. Счукайте или пюрирайте в пасатор лютите чушки, чесъна и лука на едра паста. Ако използвате блендер може да се наложи да се добави олио за подпомагане на смилането.

3. Загрейте тиган, добавете олиото и разклатете, за да го разпределите върху повърхността на тигана. Добавете пастата с чесъна и запържете до светло-златисто.

4. Добавете месото и запържете като разбърквате.

5. Добавете рибения сос, захарта, водата и ментата (или босилека). Трябва да има около 1/2 - 3/4 ч сос, в зависимост от това колко вода се добавя.

6. Подредете листа маруля в купа за сервиране и сложете сместа с говеждо отгоре. Сервирайте веднага с ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта