Пикантно чесново телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешки стек
14 люти чушки, ситно нарязани
1/4 ч ситно нарязан чесън
1/2 ч ситно нарязан жълт лук
1/4 ч + 2 с.л. растително масло
3 с.л. рибен сос
1 с.л. кристална захар
1/2 ч вода (повече, ако е необходимо)
1/2 ч мента или листа босилек
листа зелена салата
1. Нарежете говеждото на ивици с дебелина 0,5 см. Заделете.
2. Счукайте или пюрирайте в пасатор лютите чушки, чесъна и лука на едра паста. Ако използвате блендер може да се наложи да се добави олио за подпомагане на смилането.
3. Загрейте тиган, добавете олиото и разклатете, за да го разпределите върху повърхността на тигана. Добавете пастата с чесъна и запържете до светло-златисто.
4. Добавете месото и запържете като разбърквате.
5. Добавете рибения сос, захарта, водата и ментата (или босилека). Трябва да има около 1/2 - 3/4 ч сос, в зависимост от това колко вода се добавя.
6. Подредете листа маруля в купа за сервиране и сложете сместа с говеждо отгоре. Сервирайте веднага с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ