Регистрация

Пикантни телешки ребърца

Автор:
Жана
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

3 кг телешки ребърца

3/4 ч вода, разделени

1 ч кетчуп

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. смляна канела

1 ч.л. лют сос

1/2 ч.л. едро смлян червен пипер

 

Сложете всяко ребърце в алуминиево фолио. Поръсете с 2 с.л. вода. Увийте хубаво във фолиото. Поставете върху сгорещена скара. Печете, като обръщате, за около 1 1/2 часа. Междувременно, смесете кетчупа, останалата 1/2 чаша вода, сока от лимон, канелата, лютия сос и счукания червен пипер в малка тенджера. Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 10-12 минути. Извадете ребърцата от фолиото. Сложете отново на скарата и печете 30-40 мин. като мажете със соса. Поднесете с останалия сос.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта