Регистрация

Пикантни кюфтенца

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
16 Oct
|
Видяна:
465
Оцени рецептата

3 с.л. олио

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета, около 3/4 чаша

1 с.л. чили на прах

450 г телешка кайма

1/2 ч галета

1 голямо яйце

1/2 ч.л. сол

1 шише тако сос, около 450 г

1 голям домат, нарязан на хапки, около 1 чаша

1 малка глава салата айсберг, накъсана, около 4 чаши

1/4 ч едро настъргано сирене (по желание)

1 малко зряло авокадо, обелено, без костилката и нарязано (по желание)

Пресен босилек или магданоз - стръкчета, по избор

 

В тиган на средно силен огън, сгорещете 1 супена лъжица масло, добавете лука и чилито на прах; гответе около 5 минути, като се разбърква често, докато лукът омекне и е добре покрит с чилито. Свалете от огъня; оставете да се охлади леко и изсипете в голяма купа; избършете тигана. Добавете каймата, галетата, яйцето и солта при лука в купата. С ръце или дървена лъжица, смесете много добре и оформете кюфтенца. В тигана, добавете останалите 2 супени лъжици олио; сгорещете над средно висока температура. Добавете кюфтетата; гответе за около 12 минути, докато добре покафенеят от всички страни и се сготвят. Добавете тако соса и домата; Оставете да заври. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри 5 минути. Подредете слой от накъсана маруля в чиния за сервиране. Сложете кюфте отгоре, поръсете със сирене, ако желаете. Гарнирайте с резени авокадо и стръкчета босилек. Поднесете с тако чипс.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта