Пикантни кюфтенца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. олио
1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета, около 3/4 чаша
1 с.л. чили на прах
450 г телешка кайма
1/2 ч галета
1 голямо яйце
1/2 ч.л. сол
1 шише тако сос, около 450 г
1 голям домат, нарязан на хапки, около 1 чаша
1 малка глава салата айсберг, накъсана, около 4 чаши
1/4 ч едро настъргано сирене (по желание)
1 малко зряло авокадо, обелено, без костилката и нарязано (по желание)
Пресен босилек или магданоз - стръкчета, по избор
В тиган на средно силен огън, сгорещете 1 супена лъжица масло, добавете лука и чилито на прах; гответе около 5 минути, като се разбърква често, докато лукът омекне и е добре покрит с чилито. Свалете от огъня; оставете да се охлади леко и изсипете в голяма купа; избършете тигана. Добавете каймата, галетата, яйцето и солта при лука в купата. С ръце или дървена лъжица, смесете много добре и оформете кюфтенца. В тигана, добавете останалите 2 супени лъжици олио; сгорещете над средно висока температура. Добавете кюфтетата; гответе за около 12 минути, докато добре покафенеят от всички страни и се сготвят. Добавете тако соса и домата; Оставете да заври. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри 5 минути. Подредете слой от накъсана маруля в чиния за сервиране. Сложете кюфте отгоре, поръсете със сирене, ако желаете. Гарнирайте с резени авокадо и стръкчета босилек. Поднесете с тако чипс.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ