Регистрация

Печен патладжан с домати по индийски

Автор:
alexander
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
1062
Оцени рецептата

1 средно голям син домат, около 450 г

1/2 ч.л. + 1 с.л. растително масло

1/4 ч.л. семена от синап

1/4 ч.л. семена кимион

1/2 ч нарязан лук

1/8 ч.л. куркума

1 прясна зелен люта чушка, наситнена

1/2 ч белени, нарязани домати

1/4 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. сол или на вкус

1/2 ч.л. захар

Прясно нарязан магданоз, за гарнитура

 

Намажете патладжана с 1/2 чаена лъжичка масло. Изпечете патладжана като обръщате от време на време, докато кожата е напълно овъглена и месото е омекнало, около 30 минути. Оставете да изстине за кратко. Срежете и изгребете с лъжичка и намачкайте на каша сърцевината. Сгорещете останалото масло в тиган на умерено-силен огън. Добавете синапа и кимиона. Когато семената се разпукат (отнема около 1 минута), добавете лука, куркумата и чилито. Разбърква се и се готви 2 - 3 минути. Добавете доматите, патладжана и кърито на прах. Намалете огъня до умерен, покрийте с капак и варете, като се разбърква от време на време, около 6 минути. Подправете на вкус със сол и захар. Украсете с магданоз. Сервирайте топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта