Регистрация

Печено телешко с дресинг

Автор:
трайкова
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
428
Оцени рецептата

900 г говежда кайма

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 ч заквасена сметана

1/3 чаша мляко

2 чаши микс от сушени зелени подправки

1 голяма ябълка, обелена и фино нарязана

1/2 чаша вода

 

Запържете каймата в тиган. Добавете сол и черен пипер Смесете каймата със заквасената сметана и млякото. Запържете микса от подправки и ябълката в 1/4 чаша от мазнините от каймата или в масло за 5 минути. Добавете вода. Разпределете половината кайма в два дълбоки съда за печене. Покрийте с ябълковата смес. Притиснете леко. Изсипете останалата кайма отгоре. Пече се на 150 градуса в продължение на 30 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта