Печено телешко с винегрет от домати и джинджифил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч зехтин, разделена
6 скилидки чесън, ситно нарязан
1/4 ч балсамов оцет, разделена
2 с.л. лимонов сок
3 1/2 с.л. настърган пресен джинджифил, разделени
2 с.л. соев сос
450 говежда флейка
1/4 ч.л. сол
1 консерва домати, нарязани и неотцедени, 410 г
1 с.л. барбекю сос
Смесете 2/3 чаена чаша олио, 5 скилидки чесън, 1 супена лъжица балсамов оцет, лимоновия сок, 2 супени лъжици джинджифил и соевия сос в плитка тавичка. Сложете месото и обърнете, за да се покрие с маринатата. Покрийте и се съхранява в хладилник за една нощ, като обръщате месото от време на време. Отцедете доматите и запазете сока. Смесете останалата 1/3 чаена чаша олио, 1 скилидка чесън, 3 супени лъжици балсамов оцет, 1 1/2 супени лъжици джинджифил, солта, барбекю соса и запазения доматен сок в съд с електрически миксер; покрийте и разбийте до гладкост. Изсипете в купа; добавете заделените домати. Покрийте и оставете в хладилника до готовност за употреба. Изпечете месото на скара до желаната готовност. Нарежете диагонално и поднесете с доматения сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ