Печено говеждо филе с лют сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г кашкавал
6 телешки стека, по 225 г
3 с.л. масло
извара
кориандър, нарязан
За лютия сос:
3 големи глави лук, нарязан на тънки филийки
3 с.л. чесън, счукан
2 ч.л. сушен риган
2 ч кориандър, нарязан
15 домата
Сокът на 3 лайма
5 люти чили чушлета, консерва
Сол и черен пипер на вкус
Изпечете филето до желаната готовност. Сгорещете соса и прибавете маслото. Разтопете кашкавала. Сложете месото в чиния за сервиране и полейте с кашкавала. Поръсете с изварата и гарнирайте с кориандър.
За лютия сос: Изпечете доматите и лука в оребрен тиган. Добавете чесъна и продължете да готвите още 2 минути. Добавете ригана, кориандъра и лютите чушки и гответе на бавен огън, покрити, за около 20 минути. Оставете да изстине и след това се пюрира в блендер, като се добави сокът от лайм и сол и черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ