Регистрация

Печени Чимичангас

Автор:
надежда
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
468
Оцени рецептата

бадемов сос

лют сметанов сос

450 г телешка кайма

1/4 ч лук, нарязан фино

1 скилидка чесън, ситно нарязан

1/4 ч бадеми, нарязани

1/4 ч стафиди

1 с.л. червен винен оцет

1 ч.л. червено чили, смляно

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. карамфил, смлян

115 г зелено чили, консерва, нарязано

1 ч домати, нарязани

8 брашнени тортили

1 голямо яйце, разбито

2 с.л. маргарин или масло, меко

 

Запържете каймата като разбърквате с лука и чесъна в тиган на умерен огън, докато месото покафенее; отцедете. Добавете останалите съставки, с изключение на тортилите, яйцето и маслото. Кипнете и намалете огъня. Оставете да къкри непокрито за 20 минути; като се разбърква от време на време. Загрейте фурната до 250°С. Изсипете около 1/2 чаша от сместа с каймата в центъра на всяка тортия. Сгънете единия край върху плънката и прегънете десния и левия ръб, така че да се припокриват отгоре. Сгънете останалия край надолу; намажете ръбовете с яйце, за да се слепят и след това намажете всяка Чимичанга с маргарин. Поставете със затворения край надолу в плитка тавичка. Пече се, докато тортилите започнат да покафеняват - 8 - 10 минути. Сервира се със сосовете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта