Регистрация

Печени бургери със зеле

Автор:
radito
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

450 г нетлъста телешка кайма

1 голяма глава лук, ситно нарязан

3 с.л. мазнина

2 замразени теста за хляб

1 малка зелка, нарязана на ленти

Сол и черен пипер на вкус

 

Разтопете мазнината в тиган. Добавете каймата, зелето и лука. Гответе, докато зелето почти омекне. Не бива да покафенява. Отцедете, посолете и овкусете с черен пипер на вкус. Разточете тестото, което трябва да е втасало веднъж, до дебелина от 0,6 см. Нарежете на 12 – 13 см квадрати. Сложете по 2 - 3 с.л. от сместа върху всеки квадрат; съберете ъглите и прищипете върху плънката. Оставете да втаса за 20 минути. Пече се на 190С за около 20 минути или до кафяво. Намажете с разтопено масло и охладете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта