Регистрация

Пача от телешки крака

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
2193
Оцени рецептата

4 телешки крака

1 пръчица канела

Кората на 1 лимон

4 разбити белтъка

Захар на вкус

1/4 ч бяло вино

1/4 ч лимонов сок

 

Почистете и нарежете телешките крака, сложете да ври в студена вода с пръчка канела и кората на един лимон, до омекване. Добавете виното и оставете да се редуцира. Прецедете и се оставя да изстине, след това се отстраняват всички мазнини. Върнете на котлона с малко разбити белтъци, захар на вкус, малко бяло вино и лимонов сок, оставете на бавен огън, без да се разбърква, след което се оставя да къкри докато се получи сив цвят, около двадесет минути. След това се прецежда и когато почти се охлади, се пълни в чаши или купички и сервира студено, когато се е желирало.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта