Регистрация

Патладжанена салата

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
579
Оцени рецептата

5 малки патладжана, нарязани на парчета

Сол

2 с.л. зехтин

1/4 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. сладка червена чушка

1 ч.л. оцет или лимонов сок

1/2 ч.л. чесън, нарязан

1 с.л. магданоз, нарязан

2 големи домата, обелени и настъргани

Лимонови резенчета

 

Нарежете патладжана на филийки и поръсете щедро със сол. Оставят да се отцедят за 30 минути. Изплакнете добре под течаща вода и подсушете върху хартиени кърпи. Запържете патладжаните в масло до златисто. Добавете сол на вкус, заедно с чушките и останалите съставки с изключение на резенчетата лимон. Гответе и намачкайте на каша внимателно в продължение на 10 - 12 минути или докато излишните течности се абсорбират. Регулирайте подправките. Оставя се да изстине и след това се поднася гарнирано с лимонови резени.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта