Пай с бира и телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,1 кг телешки бут
1 с.л. брашно
1 ч.л. кафява захар
1 с.л. стафиди, по желание
5 глави лук
300 мл бира
8 резена бекон
85 г свинска мас
Магданоз, нарязан
1 тесто за пай
Нарежете месото на 1 см кубчета. Оваляйте в подправено със сол и пипер брашно и запържете в свинската мас с бекона, нарязан ситно. Поставете месото в тенджера, обелете и нарежете лука и се запържва до златисто преди да ги добавите към месото. Добавете стафидите (ако ще използвате) и кафявата захар, изсипете бирата в съда и се покрива плътно; оставете да къкри на слаб огън или в много умерена фурна (360-180С) в продължение на 2 1/2 часа. От време на време се разбърква и се добавя малко повече бира или вода, ако сосът стане твърде гъст. Междувременно сложете половината тесто в подходяща тавичка за пай и изпечете с някакви тежести до готовност; след това добавете сместа с бира и говеждо месо от тенджерата и покрийте с останалото тесто и се пече, до готовност - около 10 или повече минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ