Регистрация

Пай със зелени домати

Автор:
марина цекова
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
988
Оцени рецептата

2 готови блата за пай

7 средно големи зелени домата

1 ч захар

1/2 ч кафява захар

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. смлян джинджифил

4 с.л. брашно

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. шери

4 с.л. масло - нарязано на парчета

 

Нарязваме доматите колкото е възможно по-тънко на филийки, след това филийките се нарязват на четвъртинки. Смесваме сухите съставки и се прибавят към доматите; заделете 3 с.л. от сместа. Добавете останалите съставки, с изключение на маслото и леко разбъркайте. Заделете за 1 час, докато се разтвори захарта. Сложете единия блат за пай в приготвения съд и се поръсва със запазените 3 с.л. сухи съставки. Напълнете с доматите и сока им. Покрийте с бучици масло. Покрийте с втория блат и слепете краищата; направете няколко прореза, за да излиза парата. Пече се на 200С в продължение на 15 минути, след това на 180С за около 1 1/4 часа, докато тесто е златисто. Поръсете с още 1-2 с.л. захар. Нарежете на следващия ден, когато паят е студен.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта