Регистрация

Осо буко по милански

Автор:
Надежда
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
1336
Оцени рецептата

2 цели телешки джолана

брашно

4 с.л. масло

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч целина, нарязана фино

1/2 ч моркови, нарязани фино

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч гъби, наситнени

1/2 ч.л. листа градински чай, натрошени

1/2 ч.л. розмарин

1 голям зрял домат, белен, без семената и нарязан

2 ч бяло вино

настърганата кора на 1 лимон

2 с.л. магданоз, нарязан фино

1 филе аншоа, по желание; намачкано на каша

6 порции горещ сварен ориз

 

Нарежете два телешки джолана на парчета от по 5 см. Оваляйте в брашно и запържете леко в масло на силен огън до кафяво от всички страни. Добавете солта, черния пипер, целината, лука, морковите, гъбите, доматите, градинския чай и розмарина. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за 10 мин. Добавете бялото вино. Покрийте и варете на слаб огън за 2 часа. Течността трябва едва да покрива месото. Малко преди поднасяне, добавете смесените настъргана лимонова кора, магданоз, аншоа и чесън. Поднесете с ориза.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта