Оризова супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч ориз с дълги зърна
1 ч вода
1 бр. пилешки гърди без кожа, обезкостени и нарязани на ленти
3 с.л. царевично нишесте
3 ч вода
1 с.л. соев сос
6 ч пилешки бульон
2 ч накъсан кресон или
2 ч маруля, накъсана или спанак
1/2 ч фино нарязан зелен лук
1 ч.л. тъмно сусамово олио (по желание)
Олио за пържене
В голяма тенджера, смесете ориза и водата на силен огън. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня до умерен и варете 10 минути. Намалете огъня до слаб и варете още 30 мин. без да сваляте капака. Свалете най-горния слой на по-мекия ориз и заделете за друга употреба. Извадете хрупкавия ориз и го поставете тава, за да изсъхне при стайна температура. За супата: Разбъркайте лентите пилешки гърди с 1 супена лъжица царевично нишесте. Заделете. В малък контейнер, комбинирайте оставащите две супени лъжици царевично нишесте с водата и соевия сос. Кипнете бульона. Добавете сместа със соевия сос и месото. Оставете на слаб огън за 5 минути. Добавете нарязаните зеленчуци, лука и сусамовото олио, ако желаете. Сгорещете олио в голям тиган. Изпържете ориза на маслена баня за около 3-5 минути или докато леко покафенее. Извадете с решетъчна лъжица. Отцедете върху хартия и сложете в сгорещен супник или в отделни купички. Полейте със супата Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ