Регистрация

Оризова супа

Автор:
bogdanova
|
Дата:
27 Feb
|
Видяна:
1087
Оцени рецептата

1 ч ориз с дълги зърна

1 ч вода

1 бр. пилешки гърди без кожа, обезкостени и нарязани на ленти

3 с.л. царевично нишесте

3 ч вода

1 с.л. соев сос

6 ч пилешки бульон

2 ч накъсан кресон или

2 ч маруля, накъсана или спанак

1/2 ч фино нарязан зелен лук

1 ч.л. тъмно сусамово олио (по желание)

Олио за пържене

 

В голяма тенджера, смесете ориза и водата на силен огън. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня до умерен и варете 10 минути. Намалете огъня до слаб и варете още 30 мин. без да сваляте капака. Свалете най-горния слой на по-мекия ориз и заделете за друга употреба. Извадете хрупкавия ориз и го поставете тава, за да изсъхне при стайна температура. За супата: Разбъркайте лентите пилешки гърди с 1 супена лъжица царевично нишесте. Заделете. В малък контейнер, комбинирайте оставащите две супени лъжици царевично нишесте с водата и соевия сос. Кипнете бульона. Добавете сместа със соевия сос и месото. Оставете на слаб огън за 5 минути. Добавете нарязаните зеленчуци, лука и сусамовото олио, ако желаете. Сгорещете олио в голям тиган. Изпържете ориза на маслена баня за около 3-5 минути или докато леко покафенее. Извадете с решетъчна лъжица. Отцедете върху хартия и сложете в сгорещен супник или в отделни купички. Полейте със супата Поднесете веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта